Trendiga växter, vilka är det?

Aldrig förut har det varit på trendigt och populärt att ha växter hemma. Det blir bara mer och mer krukväxter hemma hos det svenska folket, och hur härligt är inte det! Och precis som med allt annat så vill man ju såklart alltid vara rätt i tiden. Så, vad är det för trendiga växter att hålla koll på under 2022?

Ju fler växter hemma desto bättre, det är sen gammalt! Men, en stor trend är ju också att ha koll på sin konsumtion och inte slänga saker i onödan. Därför är trendiga växter 2022 växter som är lätta att ta hand om och som gärna är enkla att föröka genom sticklingar.

Har du mörkt hemma? Då kanske du vill ha växter som tål att stå i skugga! Läs våra tips om krukväxter som tål mörker!

TREND #1

Växter med mönster och färgstarka blad

Gröna växter behöver inte bara vara tråkiga gröna blad att ha som utfyllnad bland våra mer exotiska växter. Många av de trendiga växter vi ser just nu är gröna växter med mycket mönster och färger på bladen. Dessa växter är perfekta att ha hemma, ofta är de lättskötta och enkla att ha och göra med. Och som alltid, växter inomhus får oss att må bra! De håller luften renare hemma och håller vårt sinne på topp!

Trendiga växter att hålla koll på här!

ficus robusta variegata
Ficus robusta ’variegata’
alokasia
Alokasia
palettblad, en av alla trendiga växter
Palettblad

Fönsterfikus är en av de mer populära kurkväxter att ha hemma, så inte så konstigt att även den hamnar på listan över trendiga växter! Den finns i flera färger, som en liten krukväxt eller som ett träd att ha i vardagsrummet. Väldigt lättskött krukväxt, vill stå i halvskugga och ha fuktig jord!

Denna från början tropiska växt känns igen på sina stora gröna blad med dekorativa bladnerver. Alokasia finns i massor av olika färger och former, och är absolut en av årets mest trendiga växter. Den är även relativt lättskött, placera i ett ljust fönster och vattna så att jorden hålls lätt fuktig. Tada!

Palettblad håller i sig, det har varit på topplistan i flera år. Denna härliga, färgsprakande växt är superenkel att ta sticklingar på, tål att stå både lite skuggigt och att stå i solen! Vi fattar verkligen varför det är en av de trendiga växterna även år 2022!

TREND #2

Gröna växter med stora blad

Gröna växter behöver inte bara vara tråkiga gröna blad att ha som utfyllnad bland våra mer exotiska växter. Många av de trendiga växter vi ser just nu är gröna växter med mycket mönster och färger på bladen. Dessa växter är perfekta att ha hemma, ofta är de lättskötta och enkla att ha och göra med. Och som alltid, växter inomhus får oss att må bra! De håller luften renare hemma och håller vårt sinne på topp!

Några andra trendiga växter att hålla utkik efter!

monstera. den håller i sig som en av de trendiga växter att ha hemma
Monstera
fiolfikus
Fiolfikus
vit papegojablomma, stora gröna blad!
Vit papegojblomma

Monsteran har vi ju sett förut! Men den håller sig stadig i toppen på trendiga växter att inreda med. Stora, gröna blad och lättskött! Vad mer kan man önska sig. Den är också utmärkt att ta sticklingar på. Läs hur du gör här!

Ja men fikus i alla dess former tack! När vi pratar om stora, gröna blad så får ju fiolfikusen en solkar plats på vår trendiga växter-lista. Ett snyggt träd att ha i vardagsrummet, de något skrynkliga bladen skapar en mer avslappnad bohemisk känsla i hemmet. Vi älskar det!

Stora blad sa vi va? Ja här har ni ju svaret. Vit papegojablomma har börjat poppa upp lite här och där. Det vill stå ljust och ha en lite fuktigare miljö. Det är trots allt en växt som härstammar från södra Afrika.

TREND #3

Medelhavet är tillbaka!

Eftersom vi varit utan våra solsemestrar senaste tiden, så är det kanske därför vi har valt att ta hem alla medelhavsväxter till oss istället. Dessa växter bär ofta frukt, vilket är ju lite extra trevligt. En annan bra grej är att vi kan ställa de på terassen eller balkong under sommarmånaderna!

Trendiga växter från medelhavet

olivträd, en trendig växt 2022!
Olivträd
guldpalm. Att inreda med palmer är verkligen prio på listan trendiga växter
Guldpalm
citronträd
Citronträd

Denna lilla krabat kan vara knepig! Den ser av sig själv ut som att den håller på att dö mest hela tiden. Bladen har naturligt en lite gråaktig ton. Håll jorden fuktig och låt den stå i solen under sommaren!

Palmer i alla dess former, ja tack! Guldpalm, väderkvarnspalm, Förmakspalm, you name it! Att inreda med palmer hemma är verkligen en prio om man vill följa topplistan av trendiga växter!

Åh! Vad glada vi är för det här! Citronträd är ju så fina att ha hemma. Och vilken medelhavskänsla det ger! Citronträd vill stå varmt med mycket sol och ha en fuktig jord. Fiffigt att odla sina egna citroner dessutom!