Bild på en fiolfikus, en bra växt att ta sticklingar på.

Ska du skicka sticklingar? Såhär gör du!

Att köpa och sälja sticklingar online har blivit väldigt populärt på senaste tiden. Men det finns ju lite problem i det hela, man behöver packa sticklingar på en visst sätt för att de ska klara resan! Det finns några saker att tänka på när du ska frakta dina sticklingar, här nedan listar vi steg för steg hur du ska gå till väga!

  • Starta med att linda in din stickling i lite smått fuktigt hushållspapper. Beroende på vilken stickling du tänker skicka, så kan du linda in bara rötterna eller hela sticklingen. Är det en växt som gillar hög luftfuktighet kan du linda hela växten.
  • Efter det kan du rulla in stickling och hushållspapper i bubbelplast, eller i en lite lätt uppblåst plastpåse. Detta ger ett extra skyddslager för sticklingen när den ska ut och åka.
  • Leta fram en kartong, en plastlåda, något av ett hårdare material som du kan skicka sticklingen i. Att bara lägga ner sticklingen i ett vanligt kuvert och hoppas på det bästa är en dålig idé. Sticklingen kommer att skadas under resans gång.
  • Tejpa fast sticklingen i din utvalda låda, så slipper den lilla växten fara runt inne i paketet när den hanteras av posten.
  • Vill du vara extra försiktig kan du lägga ner lite utfyllnad i paketet, frigolit eller tidningspapper funkar utmärkt. Då får sticklingen lite extra skydd mot stötar.

Tänk på att sticklingar är känsliga för kyla, så undvik att skicka sticklingar under de kallaste månaderna. Lycka till!

Vill du veta hur du ska göra för att ta sticklingar på olika växter? Kika in i vår sticklingsguide!